Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2013' 'Απρίλιος'

Βιβλιο "Cupcakes" της Αθηνας Πανου

Πέρυσι το baby shower μιας πολύ καλής μου φίλης έγινε η αφορμή να βρεθώ στον Ιανό ψάχνοντας ένα βιβλίο με συνταγές για cupcakes. Ήδη παρακολουθούσα διάφορα ξένα blogs και είχα πάρει πολλές ιδέες για το στολισμό αλλά και για τα γλυκά εδέσματα αυτής της γιορτής. Το baby shower θα γινόταν σπίτι μου κι έτσι ήθελα να τα φτιάξω όλα τέλεια! Βέβαια baby shower χωρίς cupcakes γίνεται;;; Δεν γίνεται!!! Κι έτσι μετά από αρκετή αναζήτηση στο internet κι εφόσον δεν έβγαλα άκρη, βρέθηκα στον Ιανό, κρατώντας στα χέρια μου το βιβλίο της Αθηνάς, “Στον πλανήτη των cupcakes”.

Ένα βιβλίο σκέτος πειρασμός! Όπως φυσικά αποδείχθηκαν και τα cupcakes που έφτιαξα εκείνη την ημέρα (cupcakes σοκολάτας με γλάσο πραλίνας φουντουκιού και cupcakes βανίλιας με μπισκότα Oreo). Είχαν γίνει ανάρπαστα. Από τότε έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις συνταγές και πάντα με την ίδια επιτυχία!

Το βιβλίο με οδήγησε και στο blog που έχει η Αθηνά, το “Sugar Buzz”. Αμέσως μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα μου blogs. Το παρακολουθώ καθημερινά και πάντα χαίρομαι όταν κάνει καινούρια ανάρτηση. Οι συνταγές της απλές αλλά έχει ένα μοναδικό τρόπο να τις απογειώνει!

 Η Αθηνά σπούδασε πολιτικός μηχανικός και η ενασχολησή της με τη ζαχαροπλαστική ήταν για εκείνη μια διέξοδος από την πίεση των μαθημάτων κι ένας τρόπος χαλάρωσης. Όταν συνειδητοποίησε πόσο πολύ της αρέσει, άρχισε να μελετά και να παρακολουθεί σεμινάρια ζαχαροπλαστικής αλλά και φωτογραφίας. Γιατί θέλω να σας πω, πως αυτές οι τέλειες φωτογραφίες του blog και του βιβλίου της, είναι τραβηγμένες από την ίδια!!!

Είχα την τύχη να την γνωρίσω από κοντά την προηγούμενη Τετάρτη, στο Public στη Τσιμισκή,  στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της, στο οποίο πρόσθεσε και αλμυρές συνταγές για cupcakes.

Ενα γλυκύτατο κορίτσι μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στον κόσμο των cupcakes. Μας μίλησε με τόση αγάπη για αυτό που κάνει και φυσικά δεν έλειψαν και τα κεράσματα. Cupcakes δια χειρός Αθηνάς!

Αυτό που με συγκίνησε πάρα πολύ και δεν το γνώριζα, είναι πως το πρώτο της βιβλίο το είχε εκδόσει η ίδια ΜΟΝΗ ΤΗΣ! Με δικά της χρήματα, κόπο, τρέξιμο, αγωνία, δυσκολίες. Πραγματικά τη θαύμασα για το κουράγιο της, τη δυναμή της, αλλά και για την τόση αγάπη της γι αυτό που κάνει!

Αθηνά σε ευχαριστώ για τη γλύκα και τη ζεστασιά που μου μετέδωσες στην κουβεντούλα μας και για το χρόνο που αφιέρωσες!

Το βιβλίο σου για μένα έχει τη δίκη του θέση, στη δική μου ιστορία! Πηγή έμπνευσης και αναζήτησης νέων δρόμων.

Το δεύτερο βιβλίο της Αθηνάς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία με τον τίτλο “Cupcakes” της Αθηνάς Πάνου.

Επισκεφθείτε το blog της, “Sugar Buzz” και σίγουρα θα εθιστείτε στο κόσμο των cupcakes και όχι μόνο...!!!

 

"Cupcakes" της Αθηνάς Πάνου

 

 

Λευκή.

Φραουλες 🍓 οι αγαπημενες μου

Οι φράουλες αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους!  Άραγε υπάρχει κανείς που θα έλεγε όχι, σε αυτό το  γλυκό και ακταμάχητο φρουτάκι;

Για μένα είναι η βασίλισσα των φρούτων!!!

Τάρτες, cheesecake, τούρτες, παγωτά, μαρμελάδες, ροφήματα, στο πρωινό , επιδόρπιο, με σοκολάτα ή κρέμα, η λίστα είναι ατελείωτη και οι συνδυασμοί άπειροι.

Τους λατρεύω όλους και δοκιμάζω κάθε τι που περιέχει φράουλες.

Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία να φτιάξετε διάφορα γλυκάκια και να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.

Σας αφήνω με μια τέλεια  φραουλένια ιδέα!

Source: kwestiasmaku.com via Pink Piccadilly Pastries on Pinterest

Λευκή.



Καλως ηρθες ανοιξη

Όσο ο καιρός ζεσταίνει και πλησιάζουμε στο Πάσχα τόσο η επιθυμία μου να βγαίνουμε και να καθόμαστε στη βεράντα μας τα πρωινά, πίνοντας το καφεδάκι μας, μεγαλώνει...!

Κάνω σχέδια να αγοράσω λουλούδια για να ανανεώσω τα χειμερινά και να γεμίσω τα παρτέρια και τις

Να βάλω φαναράκια με κεριά και να ετοιμάσω τη τραπεζαρία μου με floral τραπεζομάντηλο και ανοιξιάτικο σερβίτσιο.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να φτιάξουμε, ακόμα και με αυτά που έχουμε, το χώρο μας όμορφο και ζεστό για να τον απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας.

Γιατί μη ξεχνάτε.. πως η ομορφιά βρίσκεται παντού, αρκεί... να κοιτάξουμε γύρω μας.

Χαρίστε λοιπόν στον εαυτό σας την ευκαιρία, να νοιώσετε, να αισθανθείτε και να μυρίσετε την άνοιξη....!

 

Λευκή.

Πασχαλινη διακοσμηση σε παστελ

Το Πάσχα πλησιάζει και στις βιτρίνες των καταστημάτων έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους τα κουνελάκια, τα παπάκια και τα αυγουλάκια!

Εχω ξεκινήσει κι εγώ να στολίζω σιγα-σιγά μερικές γωνιές του σπιτιού και να προετοιμάζω λίστες με διάφορες συνταγές που θα ήθελα να δοκιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι.

Φέτος επέλεξα περισσότερο ροζ, απαλό κίτρινο και την απόχρωση της μέντας, και σας παρουσιάζω μερικές όμορφες ιδέες διακόσμησης για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε κι εσείς το δικό σας πασχαλινό σκηνικό!

Λευκή
Αρχείο Blog