Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2017' 'Αύγουστος'

ΒΙΤΡΙΝΑ-ΘΕΜΑ MEXICO
ΒΙΤΡΙΝΑ-ΘΕΜΑ MEXICO

Η καλοκαιρινή μας βιτρίνα αυτή τη φορά φιλοξενεί μια εξωτική ιδέα για πάρτι, βάφτιση, και γιατί όχι , ακόμα και για ένα πρωτότυπο γάμο! Mαράκες, κιθάρα, πολύχρωμα λουλούδια, φωτάκια, κοκτέιλ, ανανάδες, νάτσος, κάκτοι, πινιάτα και σομπρέρο είναι μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείς  για να οργανώσεις ένα Mexican Party!

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της καλοκαιρινής μας βιτρίνας είναι η διακόσμηση με τα πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια, πίσω από το μπαρ! Όλη η κατασκευή αποτελείται από 25 κρεμαστές σειρές λουλουδιών, όλα φτιαγμένα στο χέρι από χρωματιστά χαρτιά αφής.  Κάθε σειρά περιλαμβάνει περίπου 15 λουλουδάκια δεμένα μεταξύ τους με διάφανη πετονιά. Για να την φτιάξετε χρειάζεται να έχετε λίγη υπομονή και χρόνο για να ετοιμάσετε αρκετά λουλούδια. Το αποτέλεσμα όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Είχαμε φτιάξει και πριν λίγο καιρό παρόμοια χάρτινα λουλούδια για να διακοσμήσουμε την κατασκευή με το μπαλόνι σε σχήμα καρδιά, που φιλοξενήθηκε στο περιοδικό ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέριες για την κατασκευή των λουλουδιών.

Μπροστά από την κατασκευή τοποθετήσαμε το μπαρ μας! Δεν είναι κάτι άλλο παρά ένα απλό τραπέζι που για τις ανάγκες του μεξικάνικου πάρτι μας μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο μπαρ με μία εκτύπωση που δημιούργησε για τη βιτρίνα μας, η Μανουσένια και που δίνει την αίσθηση του ξύλου!

Αυτή τη φορά επιλέξαμε να σας προτείνουμε για την διακόσμηση, δυο από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές μας συλλογές, τη συλλογή του Ανανά και την Tropical. Χάρτινα ποτηράκια πορτοκαλί πουά με ανανάδες, πιατάκια και χαρτοπετσέτες στο ίδιο σχέδιο καθώς και τα αντίστοιχα πολύχρωμα πιάτα και διακοσμητικά χάρινα φανάρια της συλλογής Tropical. Tα ποτηράκια διακοσμούν τα φουξ χάρτινα καλαμάκια με διακοσμητικούς ανανάδες και κάκτους, επίσης της συλλογής Tropical.

Οι κεραμικές μας βάσεις της Miss Etoile μεταμορφώθηκαν κι αυτές σε ένα λίγο πιο μεξικάνικο ύφος, αφού τις στολίσαμε  περιμετρικά των βάσεων τους με υφασμάτινη κορδέλα με pom poms και την κολλήσαμε με ταινία διπλής όψεως. Η Νατάσσα από το  Natasha’s Sweet Corner μας έφτιαξε μια τούρτα με ένα πολύ όμορφο ζωγραφισμένο σχέδιο όπως επίσης μπισκότα και cupcakes.

Χρησιμοποιήσαμε στη διακόσμηση του μπαρ τα πολύχρωμα καλαθάκια που γεμίσαμε με νάτσος αλλά και το photo booth Tropical. Τα διακοσμητικά props τα τοποθετήσαμε σε βάζα που γεμίσαμε με lime. Μπροστά από το μπαρ κρεμάσαμε μια σειρά από πολύχρωμα φωτάκια LED, τα οποία ανάβουν με μπαταρίες και δεν χρειάζονται ρεύμα ώστε να μας εξυπηρετούν όπου και αν αποφασίσουμε να τα διακοσμήσουμε.

Βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο πάρτι μια γωνία αφιερωμένη στην κλασσική φιγούρα ενός μεξικάνου! Μία ξύλινη καρέκλα καλυμένη με ένα ύφασμα που θυμίζει πόντσο, μια κιθάρα και ένα σομπρέρο είναι το καταλληλότερο μέρος για να βγούνε φωτογραφίες οι καλεσμένοι σας και να διασκεδάσουν.

Επίσης δεν θα μπορούσε να λείπει από την διακόσμηση της βιτρίνας μας και μια πινιάτα. Η Κατερίνα από το We love pinatas  γι άλλη μια φορά μας έφτιαξε μια τέλεια πινιάτα με σχέδιο το μεξικάνικο γαιδουράκι με πολύχρωμα χρώματα.

Η Μανουσένια κι αυτή την φορά μας σχεδίασε και δημιούργησε όλες τις κατασκευές της βιτρίνας μας, όπως το μπαρ και τους εντυπωσιακούς κάκτους.

Φυσικά τι μεξικάνικο πάρτι θα ήταν αυτό χωρίς μεξικάνικες γεύσεις. Εδώ θα βρείτε πολύ ωραίες ιδέες και συνταγές για το μενού του πάρτι σας. 

Μια πολύ όμορφη ιδέα για να απασχολήσετε τους μικρούς σας καλεσμένους δημιουργικά είναι να φτιάξουν mini μεξικάνικα καπέλα από χάρτινα ποτηράκια και πιατάκια. Εδώ θα βρείτε όλες της οδηγίες για μια πολύ εύκολη κατασκευή sombrero.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τα παρασκήνια του στησίματος της βιτρίνας. Διασκεδάζουμε πάντα στην προετοιμασία της όμως αυτή τη φορά η αλήθεια είναι γελάσαμε πάρα πολύ. Εμένα μου άρεσε το sombrero και είπα να κάτσω εκεί και να μεταμφιεστώ σε μεξικανό. Δεν θα είχε πολύ πλάκα να υπήρχε κάποιος live στη βιτρίνα;

Εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο και ξεκούραστο καλοκαίρι 🏖

Λευκή

DIY-Μεξικανικο καπελο (sombrero)
DIY-Μεξικανικο καπελο (sombrero)

Τα πάρτι με μεξικάνικο θέμα αποτελούν μια πρωτότυπη και άκρως καλοκαιρινή ιδέα γεμάτη χρώματα, κατάλληλη τόσο για μεγάλους όσο και για τους μικρούς μας φίλους. Μια τέτοια ιδέα για πάρτι ήταν η έμπνευση για το καλοκαιρινό θέμα της βιτρίνας μας όπως και η κατασκευή που θα σας παρουσιάσουμε.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε έναν μεξικάνο είναι το σομπρέρο, το χαρακτηριστικό μεγάλο ψάθινο καπέλο, που συνηθίζουν να φοράνε. Εμείς θα σας δείξουμε πως να κατασκευάσετε τα δικά σας σομπρέρο για τους καλεσμένους σας, εύκολα, γρήγορα και κυρίως διασκεδαστικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής :

-χάρτινα πιάτα

-χάρτινα ποτήρια

-κόλλα

-κοπίδι ή ψαλίδι

-τρέσα με φουντίτσες - pompom

-κορδελίτσα ή λαστιχάκι (προαιρετικά)

Ξεκινώντας τοποθετούμε το ποτηράκι μας ανάποδα στο πιάτο και σχεδιάζουμε με ένα μολύβι το περίγραμμα του.

Έπειτα κόβουμε με το κοπίδι περιμετρικά περίπου 1 εκατοστό πιο μέσα από τον κύκλο που σχεδιάσαμε.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγη κόλλα στο πιατάκι μας και κολλάμε το ποτηράκι.

Τέλος, κολλάμε την τρέσα με τα pom poms κυκλικά από την πάνω μεριά του πιάτου μας, για να το διακοσμήσουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Το σομπρέρο μας είναι έτοιμο!

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μια κορδελίτσα ή ένα λαστιχάκι στο κάτω μέρος από το καπελάκι, για να το φορούν οι μικροί μας φίλοι πιο εύκολα και να είναι σταθερό στο κεφαλάκι τους.

Αυτήν τη φωτογράφια την ανέβασα στο instagram όταν φτιάχναμε το καπελάκι.

Είναι μια κατασκευή τόσο απλή που μπορούν να την φτιάξουν ακόμα και οι μικροί μας φίλοι, με λίγη μόλις βοήθεια από εμάς και να διαλέξουν τα σχέδια και τα χρώματα που τους αρέσουν.

Θα περάσουν πολύ όμορφα και δημιουργικά και φυσικά θα πάρουν τα καπελάκια δώρο στο τέλος του πάρτι.

Σε λίγες ημέρες θα σας γράψω και όλες τις λεπτομέριες από τη διακόσμηση της βιτρίνας μας για να πάρετε πολλές ιδέες για το πως να οργανώσετε ένα πάρτι με θέμα το Μεξικό.

Λευκή.

Αρχείο Blog