Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
X

 

 

Θα ήθελα να σε ενημερώσω πως το φυσικό και ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από Μ. Παρασκευή 3/5 έως και Τρίτη 7/5/2024.

Οι αποστολές των παραγγελιών θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 8/5/2024.

Καλό Πάσχα.

Λευκή

 

 



RSS

Θέματα ιστολογίου από '2023' 'Ιούλιος'

Τα καλοκαιρινά μας πάρτι

Πλησιάζουν οι διακοπές και ετοιμάζεσαι να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου ή του παιδιού σου σε κάποιο νησί,  στο χωριό, το εξοχικό, τον κήπο ή το μπαλκόνι σου;

Μην ανησυχείς καθόλου! Είμαι εδώ γεμάτη ιδέες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα! Αρχικά πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να κάνεις ένα ανοιχτό πάρτι με πολύ κόσμο ή αν προτιμάς κάτι μικρότερο με λίγους φίλους ή την όμορφη οικογένειά σου. Αφού το αποφασίσεις, ξεκινάμε τις ετοιμασίες:

Εάν πρόκειται για κάτι οικογενειακό επέλεξε διακοσμητικά και κεράκια για την τούρτα, πιατάκια, ποτήρια, χαρτοπετσέτες και φυσικά κουταλάκια για την τούρτα, γιατί ποιος θέλει να περάσει τον χρόνο του πλένοντας στις διακοπές.

Αν πάλι σκέφτεσαι ένα μεγαλύτερο πάρτι τότε, εκτός από τα απαραίτητα (πιάτα, ποτήρια και χαρτοπετσέτες) μάλλον θα χρειαστείς κάτι παραπάνω!

 

Για το τραπέζι

 

Μπορείς να στολίσεις το τραπέζι σου με ένα ωραίο τραπεζομάντηλο ή runner που να ταιριάζει με το θέμα που έχεις επιλέξει για το πάρτι, και να προσθέσεις βάζα με λουλούδια από τον κήπο, με αγριολούλουδα ή ακόμα και με απλές πρασινάδες Αυτό θα δώσει και μια πιο rustic νότα στο πάρτι σου!

 

 

Εάν θέλεις κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο μπορείς να φτιάξεις ένα άκρως καλοκαιρινό centerpiece τοποθετώντας κοχύλια και βότσαλα σε μια πιατέλα γύρω από ένα μεγάλο κερί ή μαζί με κάποια κεράκια ρεσώ.


Σίγουρα θα χρειαστείς και μια πιατέλα ή/και μια βάση για να τοποθετήσεις τα κεράσματα σου.

 

Κεράσματα

 

Τα κεράσματα στα καλοκαιρινά πάρτι ακολουθούν τη διάθεσή μας και έχουν ένα πιο χαλαρό χαρακτήρα! Τα φρούτα έχουν την τιμητική τους και μπορείς είτε να τα στολίσεις σε πιατέλες, είτε να κάνεις φρουτοσουβλάκια ή ακόμα και να τα βουτήξεις στη σοκολάτα! 

Μπορείς να φτιάξεις αλμυρές ή γλυκές μπουκίτσες, τυλίγοντας σε τορτίγιες τυριά και, λαχανικά ή και γλυκά αλείμματα με ξηρούς καρπούς. Μια ωραία ιδέα είναι να βάλεις ατομικές σαλατούλες, όπως μακαρονοσαλάτες, σε ποτηράκια. Κάτι που σίγουρα θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου είναι τα βραστά ή ψητά καλαμπόκια που έχουμε  συνδέσει τόσο πολύ με τις καλοκαιρινές μας βόλτες!


Όσο για την τούρτα, εδώ αποκτά μια ευρεία έννοια και μπορεί να γίνει τόσο δημιουργική όσο επιθυμείτε. Κάθε γλυκό που μπορεί να φιλοξενήσει κεράκια μπορεί να θεωρηθεί τούρτα! Αυτό μπορεί να είναι μια κλασική τούρτα, μια τάρτα, μια cheesecake, κρέπες που τοποθετούνται η μια πάνω στην άλλη, ένα βουνό με λουκουμάδες ή ακόμα και μια πίτσα!

Εάν προτιμάτε το παγωτό concept, θα μπορούσατε να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας χάρτινα ποτήρια αντί για ένα μπολ. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη γλυκιά εμπειρία που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

 

 

Στολισμός

 

Οι διακοσμητικές κουρτίνες είναι ιδανική λύση για να δημιουργήσεις ένα υπέροχο φόντο πίσω από το τραπέζι ή σε ένα μέρος αφιερωμένο για τις φωτογραφίες. Τοποθετούνται πανεύκολα, καλύπτουν ένα χώρο όσο περίπου μια πόρτα και η κίνηση από το καλοκαιρινό αεράκι τις κάνει να χαρίζουν μαγικές λάμψεις!

 

Καταλαβαίνω πως αποτελεί πραγματικά πρόκληση να μπορέσεις να βρεις ήλιο για να φουσκώσεις τα μπαλόνια σου, ώστε να  αιωρούνται, όσο απομακρύνεσαι από τα αστικά κέντρα ή όταν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Έχουμε όμως λύση και γι’ αυτό! Ήξερες πως αρκετά από τα μπαλόνια foil διαθέτουν υποδοχές στο πάνω μέρος τους, ώστε να μπορείς να τα φουσκώσεις με αέρα και να τα κρεμάσεις;

Στην περίπτωση που  το μπαλόνι που έχεις διαλέξει δεν έχει υποδοχή, μην ανησυχείς γιατί σου έχω super tip! Tα μόνα που θα χρειαστείς είναι κολλητική ταινία και κάποιο κορδονάκι ή ακόμα καλύτερα πετονιά, για να μη φαίνεται καθόλου! Αφού φουσκώσεις το foil μπαλόνι σου με μια τρόμπα ή με κάποιο καλαμάκι (εάν δε περιλαμβάνει κάποιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό καλαμάκι από αυτά που χρησιμοποιούμε για τον καφέ), σχηματίζεις μια θηλιά στο κορδονάκι ή την πετονιά σου, περνάς την ταινία ανάμεσα από τη θηλιά, την κολλάς πάνω στο μπαλόνι σου και είναι έτοιμο για να το κρεμάσεις!

 

Για τα μπαλόνια τύπου latex τα sticks είναι ο καλύτερό σου σύμμαχος! Απλά φουσκώνεις τα μπαλόνια σου με αέρα, τα τοποθετείς στα sticks και έπειτα τα στηρίζεις μέσα σε ένα βάζο, σε ένα ποτήρι ή ακόμη και στο χώμα. Αν έχεις  μόνο χάρτινα ποτηράκια τότε απλώς ρίξε μέσα λίγη άμμο ή λίγες πετρούλες.

 

Είναι επίσης απαραίτητα τα εορταστικά props για το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας όπως μια στέκα,  μια κονκάρδα, ένα photobooth, αλλά καιή καπελάκια για όλους τους καλεσμένους.

 

Τα ζεστά χαμόγελα και η ευχάριστη διάθεση είναι αυτά που θα κάνουν το πάρτι αξέχαστο!

 

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς μαζί μου τις ιδέες σου ή της αναμνήσεις σου από κάποιο καλοκαιρινό πάρτι που σου έμεινε αξέχαστο. Ποια ήταν η πιο απροσδόκητη τούρτα με την οποία έχεις κάνει ή σου έχουν κάνει πάρτι έκπληξη; Εγώ δε θα ξεχάσω πότε εκείνο το καλοκαίρι στα γενέθλια μου που μου είχαν κάνει έκπληξη με τα κεράκια τοποθετημένα πάνω στο μισό κομμάτι του καρπουζιού! Ακόμα πιστεύω πως αυτή η «τούρτα» καρπούζι  ήταν από τις ωραιότερες τούρτες της ζωής μου!

Λευκή 🎈

Αρχείο Blog