Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2017' 'Νοέμβριος'

DIY- Χριστουγεννιατικο δεντρο απο παλετα
DIY- Χριστουγεννιατικο δεντρο απο παλετα

Μετρώντας μόλις 35 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να σας δείξουμε μια κατασκευή που κάναμε για να διακοσμήσουμε τη φετινή χριστουγεννιάτικη βιτρίνα μας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή κατασκευή με ελάχιστα υλικά που θα στολίσει όμορφα οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας, τον κήπο ή την βεράντα σας και θα κερδίσει τα βλέμματα των αγαπημένων σας καθώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής :

-        μια ξύλινη παλέτα

-        ένα μαρκαδόρο

-        ένα χάρακα

-        ένα πριόνι

-        γυαλόχαρτο

-        φωτάκια

Αρχικά τοποθετούμε την παλέτα στο έδαφος με την καλή της πλευρά προς τα επάνω. Η κεντρική κάθετη ένωση της παλέτας θα αποτελέσει τον κορμό του δέντρου μας. Έχοντας  αυτό ως γνώμονα, με ένα μαρκαδόρο και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα σχεδιάζουμε το περίγραμμα του δέντρου μας, ορίζοντας την κλήση του ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχει.

Με μεγάλη προσοχή κόβουμε κατά μήκος επάνω στη γραμμή που έχουμε σχεδιάσει, είτε με ηλεκτρικό είτε με απλό πριόνι. *Σε αυτή τη φάση της κατασκευής καλό θα ήταν τα παιδάκια να μείνουν μακριά για λόγους ασφαλείας.*

Στη συνέχεια γυρίζουμε την παλέτα από την άλλη πλευρά και κόβουμε και από πίσω τα ξύλα κάθετα του κορμού έτσι ώστε να απομονώσουμε το δέντρο μας. Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, με ένα γυαλόχαρτο χοντρό, τρίβουμε καλά τις κομμένες πλευρές για να τις λειάνουμε , και το δεντράκι  μας είναι έτοιμο!

Εμείς επιλέξαμε να το αφήσουμε με το δικό του φυσικό χρώμα του ξύλου και να τυλίξουμε τα φωτάκια κατά μήκος σε κάθε οριζόντιο ξύλο.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε και κάποια από τα βήματα υλοποίησης της κατασκευής.

Εσείς μη διστάσετε  να βάλετε τη δική σας πινελιά και να διακοσμήσετε το δεντράκι σας  με στολίδια ή γιρλάντες , είτε να το βάψετε στο χρώμα της αρεσκείας σας, για να δημιουργήσετε το δικό σας εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Αυτή την εβδομάδα θα ανεβάσω και τις φωτογραφίες της βιτρίνας μας και ετοιμάζω ακόμη μια ανάρτηση για το πως μπορείτε να κατασκευάσετε ένα χιονάνθρωπο με χάρτινα φανάρια και μια κρεμαστή διακόσμηση με δεντράκια.

Λευκή. 

Αρχείο Blog