Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2017' 'Δεκέμβριος'

Η Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα μας

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές αποτελούν την αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων και εμείς στη χαρούμενη τσαγιερίτσα δεν αποτελούμε εξαίρεση! Θα ομολογήσω πως αυτή τη φορά δυσκολεύτηκα πολύ να διαλέξω το ύφος της χριστουγεννιάτικης βιτρίνα μας.

Στο μυαλό μου τριγυρνούσαν οι παιδικές μου αναμνήσεις από τα Χριστούγεννα με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αποφάσισα λοιπόν φέτος να δημιουργήσω στη βιτρίνα μας το ζεστό σκηνικό των όμορφων μου αναμνήσεων. Κατέληξα λοιπόν πως η διακόσμηση θα είναι rustic με κυρίαρχα τα χρώματα  της εποχής που δεν είναι άλλο από το κόκκινο - πράσινο με χρυσές λεπτομέρειες.

Τρία ξύλινα δεντράκια φτιαγμένα από παλέτες (τον τρόπο κατασκευής τους θα τον βρείτε εδώ) και στολισμένα με φωτάκια διακοσμούν τα πλαϊνά του κεντρικού τραπεζιού μας και μας βάζουν κατευθείαν στο εορταστικό κλίμα. Πιο δίπλα στέκεται ένας εντυπωσιακός χιονάνθρωπος φτιαγμένος από λευκά χάρτινα φαναράκια. Μια υπέροχη κατασκευή για να φτιάξετε με τους μικρούς σας βοηθούς!

Στην πλάτη του τραπεζιού τοποθετήσαμε μια εκτύπωση που θυμίζει ξύλινο τοίχο σε σκούρο κόκκινο χρώμα και κρεμάσαμε τη γιρλάντα Nordic Christmas που ταιριάζει απόλυτα με το στυλ της βιτρίνας μας. Στο κέντρο τοποθετήσαμε ένα στρόγγυλο στεφάνι το οποίο διακοσμήσαμε με τα φωτάκια Led και τα φωτάκια κουκουνάρια αλλά η τελική πινελιά δόθηκε με τους μικρούς φιόγκους από την κόκκινη βελούδινη κορδέλα.

Για το τραπέζι επιλέξαμε ένα κλασσικό καρό τραπεζομάντηλο που από μπροστά το διακοσμήσαμε με τη γιρλάντα με τα κόκκινα λευκά χάρτινα στολίδια. Διαλέξαμε να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας πάνω στις λευκές κεραμικές βάσεις της Miss Etoile. Σοκολατένια μπισκοτάκια σε σχήμα χιονονιφάδας δεμένα με κόκκινη βελούδινη κορδέλα σαν μικρά δωράκια και πάνω στη μεγάλη βάση μία σοκολατένια τούρτα στολισμένη με τα sticks χρυσά αστέρια.

Για τους μικρούς αλλά και του μεγάλους μας καλεσμένους ετοιμάσαμε μια κανάτα γεμάτη με ζεστό λαχταριστό κακάο όπως γράφει και η αυτοκόλλητη ετικέτα μαυροπίνακας. Για το σερβίρισμα χρησιμοποιήσαμε τα mini μπουκαλάκια διακοσμημένα με λευκό-κόκκινο νήμα, όπου στην άκρη του κρεμάσαμε μικρά κουδουνάκια και στο κέντρο τους κολλήσαμε τα καινούρια αυτοκόλλητα glitter σε σχήμα αστεριού.

Από την κατηγορία μας κόκκινο και χρυσό, επιλέξαμε τα χρυσά ποτήρια για να δώσουν την απαραίτητη λάμψη στο τραπέζι μας και τα πρωτότυπα χάρτινα καλαμάκια ριγέ κόκκινο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με τα χαριτωμένα τους κουδουνάκια, σαν πρόταση σερβιρίσματος για το χυμό ή το ποτό σας!

Για τη διακόσμηση του τραπεζιού χρησιμοποιήσαμε επίσης τα γκρι τσόχινα δεντράκια και τα μικρά ξύλινα κομφετί σε σχήμα χριστουγεννιάτικου έλατου καθώς και διάφορες ξύλινες γιορτινές φιγούρες, πολλά κουκουνάρια και μια λευκή κανάτα με κλαδιά έλατου και γκι.


Τα υφασμάτινα πουγκάκια τυπωμένα με τις φράσεις Merry Christmas και Do not open until 25 December τα γεμίσαμε με δωράκια για να τα χαρίσουμε στους καλεσμένους μας.

Μπροστά από το τραπέζι τοποθετήσαμε τις διακοσμητικές μας χάρτινες μπάλες σε κόκκινο λευκό και βάλαμε και το χάρτινο καφασάκι Love που δίνει την αίσθηση ξύλινου και το γεμίσαμε με κλαδιά από έλατο.

Το σετ με τα διακοσμητικά χρυσά αστέρια που κρέμονται στο πάνω μέρος της βιτρίνας ολοκλήρωσαν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και φυσικά σκορπίσαμε αρκετό χιόνι σε όλη τη βιτρίνα!

Ανυπομονώ να μου στείλετε και τις δικές σας κατασκευές και τη διακόσμηση των γιορτινών σας πάρτι.

Καλές γιορτές.

Λευκή

 

 

DIY-Πως θα φτιάξεις ένα χιονάνθρωπο απο χάρτινα φανάρια
DIY-Πως θα φτιάξεις ένα χιονάνθρωπο απο χάρτινα φανάρια

Έχοντας κατασκευάσει και στολίσει τη βιτρίνα μας με τα πρωτότυπα δεντράκια από παλέτα, σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας έναν όμορφο χιονάνθρωπο. Μην πάει το μυαλό σας στην κλασσική μορφή του από χιόνι και ένα καρότο για μύτη! Τρία χάρτινα φανάρια είναι αρκετά για να μας δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Θα χρειαστούμε:

3 λευκά χάρτινα φανάρια

Μαύρο και πορτοκαλί χαρτόνι

Νήμα

Σιλικόνη

Ψαλίδι

Χαρτί αφής

Αρχικά ανοίγουμε τα φανάρια με το συρματένιο στήριγμα που περιλαμβάνει η συσκευασία τους και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα δύο μεγάλα κάτω και το μικρότερο επάνω.

Για να τα στερεώσουμε θα χρειαστούμε λίγο νήμα και ο τρόπος που θα τα ενώσουμε είναι ο εξής: Δένουμε το νήμα στο κάτω μέρος του πρώτου φαναριού και τα ενώνουμε με το σύρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του δεύτερου. Ομοίως και για το δεύτερο με το τρίτο. Ο συγκεκριμένος τρόπος δεσίματος μας δίνει το πιο σωστό αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει εμφανές κενό ανάμεσα στις μπάλες.

Στην συνέχεια κόβουμε από το μαύρο χαρτόνι δύο στρόγγυλα κομμάτια διαμέτρου περίπου 3 εκ., 4-5 κομμάτια με διάμετρο 1,5 εκ και 6-7 κομμάτια με διάμετρο 0,5 εκ.

Τα δύο πρώτα τα κολλάμε με λίγη σιλικόνη στο μικρό φανάρι για τα μάτια του χιονάνθρωπου και με τα μικρά σχηματίζουμε το στόμα του.

Στο δεύτερο φανάρι κολλάμε τα στρόγγυλα του 1,5 εκ. και τα κουμπάκια του χιονάνθρωπου είναι έτοιμα!

Τέλος με το πορτοκαλί χαρτόνι δημιουργούμε ένα κώνο μήκους 10 εκατοστών. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, με ένα ψαλίδι κόβουμε στη βάση του κώνου εγκοπές 1 εκατοστού και διπλώνουμε το χαρτόνι προς τα μέσα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τη βάση για να κολλήσει η μύτη του ξεχωριστού αυτού χιονάνθρωπου  πάνω στο φανάρι.

Σε αυτό το σημείο διαλέξτε ένα σκουφάκι και ένα κασκόλ της αρεσκείας σας, ΄΄ντύστε΄΄ ζεστά τον καινούργιο σας φίλο και τοποθετήστε τον ή κρεμάστε τον όπου σας αρέσει.

Εάν πάλι θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας και το καπέλο και το κασκόλ του θα χρειαστείτε τα εξης:

Μαύρο χαρτόνι

Κόκκινο χαρτί αφής

 

Για το καπέλο κόβουμε ένα στρόγγυλο κομμάτι μαύρο χαρτόνι διαμέτρου 18 εκατοστών και ένα ορθογώνιο 12 επί 23 εκατοστά.

Το πρώτο κομμάτι θα λειτουργήσει ως η βάση του καπέλου. Το άλλο το τυλίγουμε δημιουργώντας έναν  κύλινδρο και το κολλάμε πάνω στο πρώτο αντιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να κολλήσουμε τη μύτη πάνω στο κεφάλι του χιονάνθρωπου.

Για κασκόλ θα χρησιμοποιήσουμε 2 κόκκινα χαρτιά αφής μήκους 70 εκατοστά το καθένα. Τα ενώνουμε και τα τυλίγουμε στο ΄΄λαιμό΄΄ του . τέλος κόβουμε παράλληλα της άκρες του χαρτιού για να δώσουμε την αίσθηση ότι το κασκόλ μας έχει κρόσια.

 

 

 

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2017
Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2017

Ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας διαφορετικός. Είναι ένας μήνας γεμάτος με φωτάκια, χρώματα, μελωδίες, λάμψη και χρυσόσκονη. Αυτόν το ξεχωριστό μήνα εμείς στο Happy Teapot τον γιορτάζουμε όπως και κάθε χρόνο με το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης της χαρούμενης τσαγιερίτσας έχει γίνει πια θεσμός. Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά κι επιλέξαμε να φτιάξουμε το ημερολόγιο της συσκευασίας με τα κόκκινα-λευκά ριγέ κουτάκια.

Συναρμολογήσαμε τα κουτάκια, κολλήσαμε τα αυτοκόλλητα με τις ημερομηνίες από το 1 έως το 24 και βάλαμε μέσα σε κάθε κουτάκι ένα ξεχωριστό δώρο από τη χαρούμενη τσαγιερίτσα. Κρεμάσαμε τα κουτάκια μας σε ένα ξύλινο διακοσμητικό δεντράκι με το κουτάκι με τον αριθμό 24 στην κορυφή και περιμένουμε με ανυπομονησία τον τυχερό-ή που θα πραγματοποιεί την πρώτη αγορά της ημέρας μέχρι τις 24ης Δεκεμβρίου για να κερδίσει το δωράκι του.

Μπορείτε να πάρετε και άλλες ιδέες από τα προηγούμενα ημερολόγια μας για το 2016, το 2015 και το πρώτο του 2014 και να φτιάξετε και εσείς το δικό σας ημερολόγιο μαζί με τους μικρούς μας φίλους κρύβοντας μικρά ή μεγάλα δωράκια και να κάνετε την αναμονή μέχρι τα Χριστούγεννα ακόμα πιο διασκεδαστική!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου θα είμαστε ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 15:00.

Θα σας περιμένουμε κι αύριο να ανοίξετε το κουτάκι με τον αριθμό 2, στο φυσικό μας κατάστημα Αναλήψεως 16, περιοχή Μπότσαρη.

Καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Λευκή

Αρχείο Blog