Για παραγγελίες άνω των 80€, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Μπορείς να παραλάβεις την παραγγελία σου ανέπαφα
Αναζήτηση
Filters
Κλείσιμο

DIY-Πως θα φτιάξεις ένα χιονάνθρωπο απο χάρτινα φανάρια

DIY-Πως θα φτιάξεις ένα χιονάνθρωπο απο χάρτινα φανάρια

Έχοντας κατασκευάσει και στολίσει τη βιτρίνα μας με τα πρωτότυπα δεντράκια από παλέτα, σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας έναν όμορφο χιονάνθρωπο. Μην πάει το μυαλό σας στην κλασσική μορφή του από χιόνι και ένα καρότο για μύτη! Τρία χάρτινα φανάρια είναι αρκετά για να μας δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Θα χρειαστούμε:

3 λευκά χάρτινα φανάρια

Μαύρο και πορτοκαλί χαρτόνι

Νήμα

Σιλικόνη

Ψαλίδι

Χαρτί αφής

Αρχικά ανοίγουμε τα φανάρια με το συρματένιο στήριγμα που περιλαμβάνει η συσκευασία τους και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα δύο μεγάλα κάτω και το μικρότερο επάνω.

Για να τα στερεώσουμε θα χρειαστούμε λίγο νήμα και ο τρόπος που θα τα ενώσουμε είναι ο εξής: Δένουμε το νήμα στο κάτω μέρος του πρώτου φαναριού και τα ενώνουμε με το σύρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του δεύτερου. Ομοίως και για το δεύτερο με το τρίτο. Ο συγκεκριμένος τρόπος δεσίματος μας δίνει το πιο σωστό αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει εμφανές κενό ανάμεσα στις μπάλες.

Στην συνέχεια κόβουμε από το μαύρο χαρτόνι δύο στρόγγυλα κομμάτια διαμέτρου περίπου 3 εκ., 4-5 κομμάτια με διάμετρο 1,5 εκ και 6-7 κομμάτια με διάμετρο 0,5 εκ.

Τα δύο πρώτα τα κολλάμε με λίγη σιλικόνη στο μικρό φανάρι για τα μάτια του χιονάνθρωπου και με τα μικρά σχηματίζουμε το στόμα του.

Στο δεύτερο φανάρι κολλάμε τα στρόγγυλα του 1,5 εκ. και τα κουμπάκια του χιονάνθρωπου είναι έτοιμα!

Τέλος με το πορτοκαλί χαρτόνι δημιουργούμε ένα κώνο μήκους 10 εκατοστών. Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, με ένα ψαλίδι κόβουμε στη βάση του κώνου εγκοπές 1 εκατοστού και διπλώνουμε το χαρτόνι προς τα μέσα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τη βάση για να κολλήσει η μύτη του ξεχωριστού αυτού χιονάνθρωπου  πάνω στο φανάρι.

Σε αυτό το σημείο διαλέξτε ένα σκουφάκι και ένα κασκόλ της αρεσκείας σας, ΄΄ντύστε΄΄ ζεστά τον καινούργιο σας φίλο και τοποθετήστε τον ή κρεμάστε τον όπου σας αρέσει.

Εάν πάλι θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας και το καπέλο και το κασκόλ του θα χρειαστείτε τα εξης:

Μαύρο χαρτόνι

Κόκκινο χαρτί αφής

 

Για το καπέλο κόβουμε ένα στρόγγυλο κομμάτι μαύρο χαρτόνι διαμέτρου 18 εκατοστών και ένα ορθογώνιο 12 επί 23 εκατοστά.

Το πρώτο κομμάτι θα λειτουργήσει ως η βάση του καπέλου. Το άλλο το τυλίγουμε δημιουργώντας έναν  κύλινδρο και το κολλάμε πάνω στο πρώτο αντιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να κολλήσουμε τη μύτη πάνω στο κεφάλι του χιονάνθρωπου.

Για κασκόλ θα χρησιμοποιήσουμε 2 κόκκινα χαρτιά αφής μήκους 70 εκατοστά το καθένα. Τα ενώνουμε και τα τυλίγουμε στο ΄΄λαιμό΄΄ του . τέλος κόβουμε παράλληλα της άκρες του χαρτιού για να δώσουμε την αίσθηση ότι το κασκόλ μας έχει κρόσια.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας
Εγγραφείτε στο Νewsletter μας