Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2015' 'Μάιος'

Βαφτιση με θεμα Sweet Shop
Βαφτιση με θεμα Sweet Shop

Από το θέμα και μόνο κανείς καταλαβαίνει πως σε αυτήν την βάφτιση τα γλυκά, τα ζαχαρωτά και τα γλυφιτζούρια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως και τα παστέλ χρώματα. Η Σουλτάνα αγαπάει πολύ την διακόσμηση κι έτσι με αφορμή το πάρτι των αγοριών της πριν πέντε χρόνια αποφασίσε να ασχοληθεί με την οργάνωση και διακόσμηση πάρτι.

Το προηγούμενο καλοκαίρι οργάνωσε και την βάφτιση μιας μπεμπούλας και μου έστειλε φωτογραφίες από την διακόσμηση του τραπεζιού και του χώρου.

Για την συγκεκριμένη βάφτιση, από την χαρούμενη τσαγιερίτσα επέλεξε για την διακόσμηση τις παστέλ χάρτινες μπάλες και το πολύ εντυπωσιακό παγωτατζίδικο stand, που στόλισε κεντρικά το τραπέζι.

Μπορείτε να δείτε κι άλλα θεματικά πάρτι που οργάνωσε η Σουλτάνα άλλα και κατασκευές της στο blog της εδώ.

Να σας ενημερώσω επίσης πως στην στήλη του blog ¨Οι δικές σας στιγμές¨ στέλνοντας μου φωτογραφίες στο email  [email protected]  από το πάρτι ή την εκδήλωση σας (γάμο, βάφτιση, γιορτή) έχοντας χρησιμοποιήσει προϊόντα από το  Happy Teapot, θα παρουσιάζονται σε ξεχωριστή ανάρτηση και θα λαμβάνετε αντίστοιχα από εμένα ένα εκπτωτικό κουπόνι για την επόμενη αγορά σας.

Περιμένω λοιπόν φωτογραφίες σας και αν έχετε απορίες ή οτιδήποτε που θέλετε να ρωτήσετε μπορείτε να μου στείλετε email στο [email protected] ή να μου τηλεφωνήσετε ή ακόμα αν βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη να περάσετε από την χαρούμενη τσαγιερίτσα.

Να περνάτε όμορφα!

Λευκή

Happy Teapot: Blog

Baby Shower με θεμα Rock Star
Baby Shower με θεμα Rock Star

Το Baby Shower για όσους δεν το γνωρίζουν είναι μια γιορτούλα που έχει έρθει από την Αμερική, και συνήθως διοργανώνεται από φίλες ή κοντινούς ανθρώπους της μέλλουσας μαμάς για να καλωσορίσουν το μωράκι που έρχεται. Είναι μια γιορτή όχι πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια αυτό όμως έχει αλλάξει και όλο και περισσότερα baby shower διοργανώνονται. Γι αυτό και στην χαρούμενη τσαγιερίτσα θα βρείτε μια κατηγορία αφιερωμένη στο baby shower με διάφορα θέματα και συλλογές.

Συνήθως οργανώνεται τους τελευταίους δυο μήνες πριν την έλευση του μωρού και οι φίλες της μαμάς αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τα πάντα. Από το θέμα του baby shower, τις προσκλήσεις, το στήσιμο, τον μπουφέ με τα αλμυρά και τα γλυκά εδέσματα, με προτεραιότητα βέβαια σε αυτά που αρέσουν στην μαμά, τα δωράκια και τις διάφορες εκπλήξεις.

Στο baby shower οι φίλες χαρίζουν στην μαμά δωράκια για το μωρό που θα της είναι και πολύ χρήσιμα τον πρώτο καιρό με το μωράκι της. Είναι μια όμορφη στιγμή το άνοιγμα των δώρων και οι φίλες έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να ανταλλάξουν δικές τους εμπειρίες. Όπως επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να περάσει όμορφα και η μαμά με τις φίλες της μια και το επόμενο διάστημα, μετά την γέννηση του μωρού,δηλαδή, δεν θα είναι και πολύ εύκολο.

Έτσι όταν η αδερφή της αγαπημένης μου Τζουλιάνας από το Arte di Tr3 studio, μου τηλεφώνησε και μου είπε πως θέλουν να της οργανώσουν ένα baby shower, χάρηκα πάρα πολύ.

Όχι μόνο γιατί αγαπώ πάρα πολύ τις γιορτούλες, με οποιαδήποτε αφορμή, αλλά και πόσο μάλλον όταν αφορούν και αγαπημένους μου ανθρώπους.

Ένα Σάββατο λοιπόν πρωί ήρθε η Β. από το μαγαζί με την φίλη της Κ. και κουβεντιάσαμε για το πάρτι.

Η μαμά είναι ένα πολύ rock κορίτσι που δεν της αρέσουν καθόλου τα συνηθισμένα και ρομαντικά θέματα. Έτσι τα κορίτσια δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να επιλέξουν το θέμα του baby shower που θα ήταν το "Rock Star Baby".


Άλλωστε το μωράκι σίγουρα θα είναι ένας μικρός rock star!

Επιλέχθηκε το γαλάζιο και το μαύρο ως χρώματα σε συνδυασμό με την συλλογή μπλέ αστέρια και chevron σε πιάτα, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες και καλάμακια. Τα γαλάζια με μπλέ pom poms, οι κεραμικές βάσεις σε τιρκουάζ και μαύρο κι επίσης τα κορίτσια επέλεξαν και τον καμβά με το δέντροδακτυλικών αποτυπωμάτων με το μικρό ελεφαντάκι, ως δώρο έκπληξη για το δωμάτιο του μπέμπη.

Ετοιμάστηκε η πρόσκληση και το πάρτι ξεκίνησε....

Τα μπισκότα και τα cupcakes που συνόδευσαν το μπουφέ ήταν από τη Ντα/μαμά.

Όλα τα υπόλοιπα εδέσματα τα έφεραν οι φίλες της μαμάς. Γλυκά και αλμυρά. Μαζί φυσικά με τα δωράκια που χάρισαν στην Τζουλιάνα.

Στο τέλος βέβαια υπήρχαν και δωράκια για τα κορίτσια, όπως συνηθίζεται ως ευχαριστώ από την οικοδέσποινα του πάρτι.

Φυσικά βγήκαμε και πολλές φωτογραφίες και περάσαμε πολύ όμορφα!

Τζουλιάνα μου σου εύχομαι με το καλό το μωράκι! 

Μπαλόνια σετ HAPPPY 

Αν έχετε κι εσείς μια φίλη, αδερφή, κουμπάρα που περιμένει μωράκι, αδράξετε την ευκαιρία και ετοιμάστε της μια όμορφη γιορτούλα!!!

Ένα Baby Shower!!!

Εγώ θα βρίσκομαι στην διάθεσή σας για όποια βοήθεια χρειαστείτε και μη ξεχνάτε να μου στείλετε τις φωτογραφίες σας στο email μας [email protected] κι εγώ θα ετοιμάσω μια ξεχωριστή ανάρτηση σε αυτήν εδώ την στήλη "οι δικές σας στιγμές¨ για να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ξεχωριστή γιορτή.

Λευκή.



Happy Teapot: Blog

Παρτι με θεμα τον ανανα
Παρτι με θεμα τον ανανα

Ουάου! Τι καινούριο είναι πάλι αυτό θα μου πείτε! Και γιατί πάρτι με θέμα τον ανανά κι όχι με κανένα άλλο φρούτο; Καρπούζι ή πεπόνι βρε παιδί μου.

Πάρτι με θέμα τον ανανά ή κι άλλα καλοκαιρινά φρούτα αν θέλετε, γιατί πολύ απλά μου αρέσουν τα ιδαίτερα θέματα, τα πρωτότυπα, αυτά που δεν τα βλέπεις σε κάθε πάρτι και γιορτή που πηγαίνεις και γιατί μου αρέσει να παρακολουθώ τι συμβαίνει στο εξωτερικό και να προσπαθώ να εμπλουτίζω την συλλογή του Ηappy Teapot με ότι καινούριο υπάρχει.

Αν κι εσάς σας ενδιαφέρει να δημιουργείτε διαφορετικά πράγματα και να τολμάτε, στην χαρούμενη τσαγιερίτσα θα βρείτε φέτος για τα καλοκαιρινά σας πάρτι μια ολοκληρωμένη συλλογή με θέμα τον ανανά.

Πιάτα, ποτήρια, καλαμάκια , διακόσμηση τραπεζιού με ανανά και πολλά αλλά που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το δικό σας μοναδικό πάρτι. 

Εγώ έκανα μια μικρή έρευνα κι έχω να σας προτείνω και διάφορα άλλα πράγματα που θα συμπληρώσουν και θα σας δώσουν ιδέες για ένα πάρτι με θέμα τον ανάνα.

Ας ξεκινήσουμε με την πρόσκληση. Πάρτι χωρίς πρόσκληση δεν γίνεται. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να εκτυπώσετε δωρεάν από εδώ το σχέδιο ανανά, να ετοιμάσετε πολύ εύκολα το κουτάκι και να βάλετε μέσα το μήνυμα της πρόσκλησης με κάποιο κερασματάκι μαζί.

Για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας μπορείτε να τους προσφέρετε μια τέλεια λεμονάδα με ανανά. Την συνταγή θα βρείτε εδώ.

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τούρτα σε σχέδιο ανανά και cupcakes με ανανά.

Και μερικές ιδέες για μπισκότα.

Καπελάκια για τους καλεσμένους σας που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Θέλετε να χαρίσετε δωράκια στους καλεσμένους σας; Χρειάζεστε μόνο απλά σακουλάκια Kraft και μερικές νερομπογιές για να ζωγραφίσετε όπως θα δείτε εδώ.

Γιρλάντα επίσης για το πάρτι σας μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν εδώ. Θα βρείτε και άλλα φρούτα αν θέλετε να συμπεριλαμβάνονται στην γιρλάντα. Διαφορετικά εκτυπώστε και χρησιμοποιήστε μόνο τον ανανά.

Αν τώρα θέλετε να διασκεδάσετε παραπάνω τους μικρούς σας καλεσμένους φτιάξετε και μια piniata ανανά.

Τώρα όσον αφορά την διακόσμηση, χρησιμοποιήστε διακοσμητικό χάρτινο ανανά ή και πραγματικό για το τραπέζι, σαν βάζο για λουλούδια ή μόνο σαν διακόσμηση για τον μπουφέ. Συνδυάστε το κίτρινο με μαύρο και χρυσό ή κίτρινο με φουξ. 

Ελπίζω να σας άλλαξα λίγο την γνώμη και να σας βοήθησα με τις παραπάνω ιδέες να τολμήσετε και να οργανώσετε πάρτι με θέμα τον ανανά.

Να σας ενημερώσω επίσης πως στην στήλη του blog ¨Οι δικές σας στιγμές¨ στέλνοντας μου φωτογραφίες στο email  [email protected]  από το πάρτι ή την εκδήλωση σας (γάμο, βάφτιση, γιορτή) έχοντας χρησιμοποιήσει προϊόντα από το  Happy Teapot, θα παρουσιάζονται σε ξεχωριστή ανάρτηση και θα λαμβάνετε αντίστοιχα από εμένα ένα εκπτωτικό κουπόνι για την επόμενη αγορά σας.

Περιμένω λοιπόν φωτογραφίες σας και αν έχετε απορίες ή οτιδήποτε που θέλετε να ρωτήσετε μπορείτε να μου στείλετε email στο [email protected] ή να μου τηλεφωνήσετε ή ακόμα αν βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη να περάσετε από την χαρούμενη τσαγιερίτσα.

Να περνάτε όμορφα!

Λευκή.

 

 

Ενα γλυκο δωρο με πολλη αγαπη!
Ενα γλυκο δωρο με πολλη αγαπη!

Όλοι θα σκέφτεστε αυτές τις μέρες να χαρίσετε κάποιο δωράκι στις αγαπημένες σας μανούλες την Κυριακή. Ένα δώρο που θα αντιπροσωπεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για εκείνη. 

Πέρυσι εγώ είχα ετοιμάσει ένα πρωινό soiree για την δική μου μαμά, που πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη ιδέα, γιατί ήταν κάτι που δεν το περίμενε και το χάρηκε πάρα πολύ. Είχα φτιάξει cupcakes και μπισκότα που στόλισα σε τετράγωνες θήκες για cupcakes και φλιτζανάκια του τσαγιού και τα διακόσμησα με τα διακοσμητικά για τούρτα Tea time. Έβαλα μερικά λουλούδια σε βάζα και το τραπέζι ήταν έτοιμο.

Αν λοιπόν θέλετε να ετοιμάσετε κι εσείς ένα όμορφο κάλεσμα για τη δική σας μανούλα ή και τις φίλες σας που είναι μανούλες και έχετε το χρόνο και την διάθεση να της φτιάξετε ένα γλυκό με τα χεράκια σας, η φίλη μου foodblogger Αριάδνη από το Ariadne's Wonderland, ετοίμασε για αυτήν την μέρα ένα απίθανο γλυκό με κρέμα και φράουλες. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε κάποια γιορτούλα, τότε μπορείτε να το φτιάξετε και να τις το χαρίσετε με πολλή πολλή αγάπη και με μια τεράστια αγκαλιά!



Sable Breton με μαρμελάδα φράουλα και κρέμα βανίλια
(Στην Γαλλία οι pastry chef λατρεύουν τις βουτυρένιες βάσεις για τάρτες, το Sable Breton είναι μια αρκετά γνωστή και εύκολη συνταγή. Εμείς το γεμίζουμε με σπιτική μαρμελάδα φράουλα και το καλύπτουμε με κρέμα βανίλια.)


(Για την μαρμελάδα φράουλα)
Υλικά που θα χρειαστείς:

150 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες.
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος ρίχνεις την ζάχαρη μαζί με τις φράουλες, αφού πρώτα τις κόψεις στα τέσσερα. Βράζεις την μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αφήνεις κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία της, ώστε να την χρησιμοποιήσεις αργότερα.

 

(Για το Sable Breton)
Υλικά που θα χρειαστείς:

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους αυγών
1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πως θα την φτιάξεις:

1. Κόβεις σε κυβάκια το βούτυρο και το ρίχνεις μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ. Χτυπάς με την βοήθεια μίξερ για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
2. Στην συνέχεια προσθέτεις του κρόκους, χτυπάς για 1-2 λεπτά ακόμα. Σε αυτό το στάδιο κοσκινίζεις τα στερεά (αλεύρι και μπέικιν πάουντερ) και τα προσθέτεις στο βασικό σου μείγμα μαζί με την βανίλια.
3. Ανακατεύεις για πιο ευκολία με μια σπάτουλα ή με το χέρι σου, μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Αν το μείγμα κολλάει μην σε ανησυχεί. Σχημάτισε μια μπάλα και τύλιξε το με διάφανη μεμβράνη. Τοποθέτησε το για 1 ώρα στο ψυγείο. Μόλις είναι έτοιμο το ανοίγεις με πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών. Χρησιμοποίησε τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά.
4. Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάτο του τσέρκι. Ψήνεις το Sable για 15 -20 λεπτά στους 180 βαθμούς (αέρα) σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Το αφήνεις να κρυώσει και ετοιμάζεις την κρέμα.

 

(Για την κρέμα βανίλια)
Υλικά που θα χρειαστείς:

 

500 ml. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους αυγών
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 1/2 κ.γλ. βανίλια σκόνη
50 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγί)

Πως θα την φτιάξεις:

1. Σε ένα μπολ κρατάς μια μικρή ποσότητα από το γάλα, το οποίο και ανακατεύεις πολύ καλά με το κορν-φλάουρ, έτσι ώστε να διαλυθεί πλήρως.
2. Βάζεις σε μέτρια φωτιά ένα μεταλλικό σκεύος και προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτεις το μπολ με το γάλα-κορν φλάουρ
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς τους κρόκους ελαφρώς με ένα πιρούνι, ύστερα τους προσθέτεις στο βασικό μείγμα. Με έναν αυγογδάρτη ανακατεύεις κυκλικά και γρήγορα για περίπου 4′-6′, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υλικά και για να μην σου σβολιάσει η κρέμα
4. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, την αδειάζουμε όπως είναι καυτή σε ένα μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μια μεμβράνη.
5. Την μεταφέρεις σε ένα άλλο σκεύος και την αφήνεις κατά μέρος να πέσει η θερμοκρασία της. Ρίχνεις την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.

Ξεκινάς την συναρμολόγηση: Τοποθετείς το sable πάνω σε μια πιατέλα και απλώνεις την μαρμελάδα φράουλα. Στη συνέχεια μεταφέρεις την κρέμα σε κορνέ και διακοσμείς την επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζεις με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και κομματάκια φράουλας.

Καλή Επιτυχία!
Αριάδνη.

Και για εσάς τις μανούλες που βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε να περάσετε μια βόλτα από την χαρούμενη τσαγιερίτσα να σας πω πως το Σάββατο θα κερνάμε φρέσκια σπιτική λεμόναδα και γλυκίσματα και με τις αγορές σας θα υπάρχουν και δωράκια.

 

Ευχές για ένα όμορφο και πολύ δημιουργικό Σάβ/κο!

Λευκή.

 

Αρχείο Blog