Για παραγγελίες άνω των €59, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Οδηγός για το σωστό φούσκωμα των μπαλονιών σου.

Τα μπαλόνια είναι το must αξεσουάρ στη διακόσμηση κάθε πάρτι, βάπτισης ή και γάμου! Είναι αυτά που ενθουσιάζουν τους μικρούς μας φίλους και κάνουν εμάς τους μεγαλύτερους να χαμογελάμε! Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να θεωρούμε τον εαυτό μας  συνώνυμο του πάρτι και να μην είχαμε δημιουργήσει τον δικό μας οδηγό για να γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με τα μπαλόνια, αλλά και το δικό μας Balloon Bar! Εκεί, όπου μπορείτε να έρχεστε και να φουσκώνουμε κάθε είδους μπαλόνι που έχετε επιλέξει για το event σας.

 

Τι χρειάζεται, όμως, να γνωρίζουμε για τα μπαλόνια αλλά και το φούσκωμά τους;

 

Σε αυτό εδώ το κείμενο θα τα μάθεις όλα. Θα σου δώσω πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το τέλειο μπαλόνι για την δική σου περίσταση, όπως και tips για το φούσκωμα και τον τρόπο με τον οποίο θα στολίσουν το event σου. Έτσι, πριν διαλέξεις μπαλόνια, θα ξέρεις τον χρόνο που αιωρούνται, την ποιότητα τους, αν χρειάζονται ήλιο ή μόνο αέρα και από ποιες συνθήκες επηρεάζονται. 

 

 Γενικές πληροφορίες

 

 

Λένε, πως τα μπαλόνια δεν συστήνονται για εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, σε αυτό το κείμενο θα σου δώσω όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεσαι για να τα τοποθετήσεις σε όποιο μέρος θέλεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια! 

Οι κατασκευαστές μπαλονιών δεν δίνουν εγγυήσεις για την αντοχή τους, αφού τα μπαλόνια επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο μέρος που θα τα τοποθετήσεις. Οπότε, αν έχεις αποφασίσει ότι το πάρτι θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, φρόντισε να βρεις ένα σημείο όπου τα μπαλόνια δεν θα καίγονται από τον ήλιο ή δεν θα τα ταλαιπωρεί ο αέρας και η υγρασία (διαφορετικά μπορεί να θολώσουν ή και να σκάσουν).

 

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε κάποιο (εσωτερικό ή εξωτερικό) χώρο με φυτά, με διάφορες πηγές θερμότητας (πχ προβολάκια), με έντονο κλιματισμό ή από την επαφή με κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως η τραχιά επιφάνεια ενός τοίχου που ίσως να μην είχες υπολογίσει. 

 

Έχε, λοιπόν, στο νου σου τις έντονες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και τα τριγύρω αντικείμενα και σίγουρα θα βρεις το κατάλληλο μέρος για τα μπαλόνια σου! 

Κατηγορίες μπαλονιών

 

Τα μπαλόνια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:


Τα Latex

Τα κλασικά μπαλόνια που έχουμε στο μυαλό μας.

 

 •  Μπορεί να είναι μονόχρωμα, με κάποιο σχέδιο ή τύπωμα ή διάφανα με κομφετί.
 • Τα μπαλόνια αυτά μπορούν να φουσκώσουν είτε με αέρα είτε με ήλιο
 • Το ήλιο είναι ένα αέριο που χρησιμοποιείται για να αιωρούνται τα μπαλόνια.
 • Εάν φουσκώσουν με ήλιο αιωρούνται για κάποιες ώρες και καθώς περνάει η ώρα μικραίνουν και πέφτουν.
 • Εάν φουσκώσουν με αέρα δεν αιωρούνται. Μπορούμε όμως να τα αφήσουμε στο πάτωμα, να τα κρεμάσουμε, να τα δέσουμε πχ σε μια καρέκλα ή να τα τοποθετήσουμε σε stick και να τα βάλουμε σε κάποιο βάζο, ποτήρι ή να τα κρατάμε. 

 


 

Mini tip: Αν αγοράσεις Latex μπαλόνια με κομφετί, για να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού τα φουσκώσεις (με όποιον τρόπο και αν έχεις επιλέξει) και τα δέσεις, χρειάζεται να τα "τρίψεις" με μια πετσέτα ή ένα ύφασμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός και να κολλήσουν τα κομφετί στα τοιχώματα του μπαλονιού.  

Τα Foil (αλουμίνιο)

Tα μπαλόνια με διάφορα μεγέθη, σχήματα και σχέδια όπως γράμματα, αριθμοί ή φιγούρες.

 

  • Τα Foil νούμερα και γράμματα που είναι περίπου 40 εκ φουσκώνουν μόνο με αέρα με το καλαμάκι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία τους (παρέχονται  οδηγίες χρήσης) και δεν αιωρούνται.
  • Μπορούν είτε να κρεμαστούν σαν γιρλάντα, είτε να κολληθούν σε κάποιο σημείο, είτε να τοποθετηθούν πάνω σε stick για foil μπαλόνια και διαρκούν φουσκωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
  • Τα Foil γράμματα και νούμερα που είναι στα 85 εκ μπορούν να φουσκώσουν είτε με αέρα είτε με ήλιο, όπως και τα μπαλόνια-σχήματα. 

 

 Πόσο χρόνο αιωρούνται

 

 

 • Τα απλά Latex μπαλόνια αιωρούνται περίπου 10-12 ώρες φουσκωμένα με ήλιο και περίπου 20-24 ώρες εάν ο επαγγελματίας που θα φουσκώσει τα μπαλόνια τοποθετήσει μια ειδική κόλλα στο εσωτερικό τους. 
 • Τα μπαλόνια με κομφετί λόγω του αυξημένου βάρους που έχουν αιωρούνται περίπου 6-8 ώρες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί αυτή η ειδική κόλλα κατά το φούσκωμα. 

 

 

 

 • Τα Foil μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο αιωρούνται από 10-12 ώρες έως και 48 ανάλογα το μέγεθος τους και τη χωρητικότητα που διαθέτουν για ήλιο.

 

 

 

* Σε περίπτωση που τα μπαλόνια φουσκώσουν με περισσότερα λίτρα αέρα ή ήλιο από αυτά που ενδείκνυνται από τον κατασκευαστή υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν.

 

 

 Μεταφορά 

 

Τα φουσκωμένα μπαλόνια τοποθετούνται σε μια σακούλα για να μπορούν να μεταφερθούν πιο εύκολα. Μπορείς να τα μεταφέρεις στην καμπίνα του αυτοκινήτου και όχι στο πορτ μπαγκάζ γιατί δεν θα αερίζονται. Φτάνοντας στον προορισμό σου βγάζεις τα μπαλόνια από το αυτοκίνητο και τα τοποθετείς στο μέρος που θέλεις να τα διακοσμήσεις. Εάν αφήσεις τα μπαλόνια μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν. Εάν θέλεις να τα μεταφέρεις ξανά για μεγαλύτερη ασφάλεια θα πρέπει να τα επανατοποθετήσεις στην σακούλα μέσα στην οποία τα παρέλαβες.

 

To δικό μας Balloon Bar 

 

Εάν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη μπορείς να επισκεφθείς το κατάστημα μας, να διαλέξεις τα μπαλόνια σου κι εμείς να σου τα φουσκώσουμε επιτόπου με ήλιο στο balloon bar μας. Θα τα παραλάβεις είτε σε μπουκέτα με τις κορδέλες και τα βαρίδιά τους, είτε μεμονωμένα! Μπορείς επίσης να επιλέξεις αν θέλεις να είναι διακοσμημένα με φιογκάκια, μίνι μπαλόνια ή φουντίτσες (εάν ενδείκνυται κάτι τέτοιο για το μπαλόνι που έχεις επιλέξει).

 

Εάν βρίσκεσαι εκτός Θεσσαλονίκης και θέλεις τα μπαλόνια σου να αιωρούνται, μπορείς να προμηθευτείς μια φιάλη ήλιου από το διαδίκτυο (το κατάστημά μας δεν διαθέτει φιάλες προς το παρόν) ή να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα με πυροτεχνήματα ή σε κάποιο μεγάλο ανθοπωλείο το οποίο προσφέρει αυτήν την υπηρεσία.  
Αποστολές μπαλονιών 

 

Τα μπαλόνια αποστέλλονται μόνο συσκευασμένα. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αποστολή με φουσκωμένα μπαλόνια επειδή υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν εφόσον θα είναι μέσα σε κάποια κούτα και δεν θα αερίζονται για πολλές ώρες ίσως και μέρες.  (Αποστολές φουσκωμένων μπαλονιών πραγματοποιούνται μόνο στη Θεσσαλονίκη και σε συγκεκριμένους ΤΚ.)

 

Κόστος

 

Το φούσκωμα των μπαλονιών με ήλιο είναι μια υπηρεσία με χρέωση. Το κόστος των μπαλονιών που αναφέρεται στο site μας αφορά αποκλειστικά τα μπαλόνια και όχι την υπηρεσία του φουσκώματος. Εάν θέλεις να ενημερωθείς σχετικά με τις χρεώσεις του ήλιου μπορείς να μας καλέσεις στο 2312.200.228 από Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00. 

----------------------- 

 

Την επόμενη φορά που θα διαλέξεις μπαλόνια, λοιπόν, είμαι σίγουρη πως θα στολίσουν τη γιορτή σου πανέμορφα και θα μείνουν φουσκωμένα για πολλέεες μέρες. Γιατί τώρα ξέρεις όλα τα μυστικά 😉

 

 

* Με τα μπαλόνια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν υπάρχουν παιδιά στον ίδιο χώρο.Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορεί να πνιγούν ή να πάθουν ασφυξία από φουσκωμένα ή σπασμένα μπαλόνια, διακοσμητικά περιεχόμενα ή τις κορδέλες των μπαλονιών. Απαιτείται επίβλεψη ενηλίκου. Κρατήστε τα ξεφούσκωτα μπαλόνια μακριά από τα παιδιά. Πετάξτε τα σπασμένα μπαλόνια αμέσως. 

 

* Τα μπαλόνια πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα κατοικίδια ζώα καθώς διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού ή ασφυξίας αντίστοιχα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας
*
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αφήνουν σχόλια.
Αρχείο Blog